top of page

Gépi kezelések

Dr. Derm minőségi magyar géppel

Csaknem 30 évvel ezelőtt, 1991-ben Dr Varju Gábor bőrgyógyász létrehozta az első hazai medical SPA-t, amivel megelőzte az USÁ-ban később kialakuló világpiaci trendet.

Dr Varju Gábor saját kozmetikai szalonjának elindításakor azzal szembesült, hogy a hazai kínálatból hiányoznak a magas színvonalú, megbízható kozmetikai gépek. Ezért mérnök barátaival kozmetikai gépcsalád fejlesztésébe kezdett, melynek első tagja a SonoDerm ultrahangos készülék volt.

A cég vezetője már ekkor megfogalmazta a Dr Derm Equipment filozófiáját: „A kozmetikumokkal történő arcápolás és a test formálása hatékonyabbá tehető elektromosság, mágnesesség, vagy fény egyidejű, vagy kombinált alkalmazásával. Ezek az elektrofiziológiai megoldások a bőr működését sejtszinten képesek befolyásolni, így az építő és lebontó folyamatok közötti egyensúly megváltoztatásával a szervezet működését áthangolják. A bőr élettanának ismeretén alapuló gyártmányfejlesztések és ezen eszközök szakemberek által irányított felhasználása magasfokú esztétikai igények kielégítését teszi lehetővé.”

A cég fejlesztései a piac többi szereplője számára is iránymutatók, hiszen számos újdonság a Dr Derm készülékeiben jelent meg először a világpiacon. A Dr Derm vezette be elsőként az ultrahangos kezelés biztonságát garantáló CDM® kontaktusellenőrzést 1994-ben, az iontoforézist hatékonyabbá tevő új, autopolar áramformát 1996-ban, a nagyfrekvenciás kezelés kellemetlenségeit kiküszöbölő viosoft® automatikát 1997-ben. A bőr megterhelését megakadályozó vacucontrol® automatika 1998-ban a vacuflex vákuummasszázs készülékben jelent meg, később minden, vákuumot használó Dr Derm készülékbe beépítették. Így garantáltan túlszívás nélkül, elegáns kézmozdulatokkal peelingezhető a bőr a Dermabrasion Digital készülékkel, s bevérzések nélküli nyirokmasszázst kínál a CaVital WRC pulzáló vákuummal, ultrahanggal és rádiófrekvenciával működő testkezelő gép.

A Dr Derm Equipment fejlesztette ki az első, teljes körűen szoftveresen vezérelt kozmetikai ultrahangos készüléket 2000-ben, mely az előre programozott kezelési paraméterei révén a kozmetikusok körében azonnal kedveltté vált. A Dr Derm fejlesztése a máig sikeres lézerultrahangos kezelőfej (szoft lézer és ultrahang), mely 2005-ben a dermabráziós készülék részeként jelent meg, jelenleg a Vario készülékhez rendelhető. Mára a Dr Derm Vario lett a bevált kezelési módszerek modulárisan bővíthető tárháza

Forrás: Dr. Derm

Sonoderm (lUltrahang)

Az ultrahangot ötven éve használják a gyógyászatban terápiás célokra. A kozmetikai és bőrgyógyász szakemberek együttesen vizsgálták az ultrahang fiziológiai hatását, s ennek eredményeképpen alakították ki a ma használatos korszerű kezelési módokat. Az eljárás elve, hogy az ultrahangos kezelőfejben található rezgő membrán az elektromos frekvenciát mechanikus rezgésekké alakítja át. Amikor a fejet ráhelyezik a kezelendő felületre, a szövetek részecskéi ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. Az egyidejűleg fellépő két reakció, a hő és a mikromasszázs hatása javítja a sejtek anyagcseréjét és anyagfelvevő képességét, valamint a nyirokáramlást is. A készülékfej mozgatásával és annak a felmelegedésével a bőrbe jutnak a bőrfeszesítő hatóanyagok, vitaminok és zselék, felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere.

Iontoforézis

A Dr Derm cég a galvánáram jó tulajdonságait megőrizve egy új áramformát fejlesztett ki, melynek segítségével elkerülhetőek a galvánáramnál megismert mellékhatások. Az új áramforma az autopolar®, amely az egyen-áram módosított változata, egy speciális, komputerrel vezérelt áramforma. Az autopolar® áram helyreállítja a sejtek eredeti töltését, ezáltal hatékonyabbá teszi az iontoforézist, valamint megakadályozza a kivörösödést és a pH-eltolódást. E speciális áramformát amicroderm® iontoforézis és mikromasszázsmodulba építettük be, melyben különböző kezelőprogramok nyújtanak lehetőséget a rezgő kezelőfejekkel végezhető speciális masszázs és a finom áramformák kombinációjára. A kozmetikusok legkedveltebb kezelése a mikromasszázs és az iontoforézis kombinációjára épülő, 3 fázisú „mikroforézis” program, melynek fázisai: nyirokáramlás serkentés, hatóanyag bevitel és  élénkítés, reflexpont masszázs.

Hideg-meleg vasaló

A thermoderm® bőrvasaló és hatóanyagcsapda modul  a Dr Derm  hatóanyag bevitelére szolgáló technológiák egyik slágere. A bőrvasaló a hőhatás bőrfelszínre és sejtekre gyakorolt effektusát aknázza ki. A hő hatására az erek és pórusok kitágulnak, a mikrokeringés megélénkül. A biokémiai folyamatok az enzimek magasabb hőmérsékleten történő intenzívebb működése miatt élénkül meg, így a bőr rövid kezelési idő után készen áll a hatóanyagok befogadására. Különösen ajánljuk a készülék használatát olyan természetes, zsírban oldódó kozmetikai készítmények alkalmazásánál, melyek magas lipid tartalmúak (krémmaszkok), illetve kevesebb emulgeátort tartalmaznak, így szobahőmérsékleten rigidebb állagúak (pl. natúrkozmetikumok). A thermoderm® kezelés eredményeként a bőr kisimul, feszesebbé válik. A felmelegítést követő gyors lehűtés a pórusok beszűkülését és a hatóanyag- csatornák lezárását idézi elő. Ez a hatóanyagcsapda- effektus biztosítja a hatóanyagok tartósabb hatását. Különösen a kivörösödésre hajlamos érzékeny bőr reagál jól a hidegkezelésre, a hűtés hatására a szabad idegvégződések ingerlékenysége csökken, a fájdalom – ingerküszöb emelkedik.

Vio

A VioSoft® egy különleges műszaki megoldásokat tartalmazó nagyfrekvenciás modul.  Bár a vio-kezelés az egyik legrégebbi elektrokozmetikai eljárás, a  Dr Derm a  világpiacon is egyedülálló páciensvédelme révén egészen új perspektívákat nyit. A  VioSoft® technológiai újdonság lényege az, hogy a kezelőfejet a bőrtől eltávolítva az áramerősség lecsökken, így a bőrhöz közelítéskor nem jelentkezik a hagyományos vio készülékeknél tapasztalható kellemetlen áramütésérzés („áthúzás”). Az áramerősség csak a bőrhöz érintés utáni pillanatok-ban erősödik fel, így a páciens számára a kezelés sokkal kellemesebb lesz, miközben a kívánt hatások (javuló vérellátás, ózonos fertőtlenítés) teljes mértékben bekövetkeznek.

Forrás: Dr. Derm

Water Drops

Egyéb gépi kezelések;

Mezopen

A mezopen kezelés nem más, mint a tűs mezoterápiás kezelés.

A bőrt előkészítjük a kezelésre. (Letisztítjuk, hatásos radírozást végzünk, fertőtlenítjük.) Az új, steril kezelőfejet feltesszük a gépre, melyben apró tűk vannak, mely az arc különböző részein, különböző mélységben tudunk dolgozni. A bőrön apró, szinte láthatatlan hámsérüléseket okozunk. Több irányba végigmegyünk a kezelendő felületen. Ezek a hámsérülések az irhában a sebgyógyulás folyamatával új kollagén termelődését idézik elő. A bőrproblémának megfelelő orvosi tisztaságú koktélt teszünk a bőrfelületre, és dolgozzuk be. A tűszúrásokkal egyidejűleg bejuttatjuk az orvosi tisztaságú hatóanyagot a bőrbe.
A kezelést további egy gép kezeléssel és pakolással folytatjuk.
A kezelést követően az arcbőr kicsit piros lesz, mint egy napégéshez hasonló bőrpír.
Tilos az alapozó használata, szauna, szolárium, uszoda vagy forró fürdő igénybevétele. Kerülendő az izzasztó tevékenység, sport is illetve a poros, koszos közeg.
A bőr 24 óra alatt megnyugszik és kicsattanó formát ölt.

A kezelés kúraszerű használata javallott. Két kezelés között legalább 2 hét szünetet hagyjunk, ezt egy 4-6 alkalommal ismételjük meg.(bőrproblémától függően).

Körkefés peeling

Az arctisztító készülék lehetőséget biztosít az arc teljes felületének néhány perc alatt történő megtisztítására. A választható finomabb és erőteljesebb mechanikai peeling 6x hatékonyabban távolítja el a bőr felületén felhalmozódó elhalt szarusejteket, olajos szennyeződéseket.

Hidroabrázió

Kíméletes bőrmegújítás nyáron is!

A kezelőfej hegye 28000 rezgést vált kis mpként a nedves bőrhöz érintve. A vibráció hatására a vízcseppek mint mikro robbanások viszik magukkal az elhalt hámlemezkéket, a felületi szennyeződéseket. A kezelőfej hatása folytán felületi, enyhe peelingetől egészen a mély peelingezésig lehet a kezelést végezni.
A hidroabráziós technológiával minden bőrtípus kezelhető. A hámlasztás után megindul a bőr sejtregenerálódása, hatóanyag felvétele nő. A további kezelés során a kozmetikai anyagok akadálymentesen jutnak el a bőr mélyebb rétegeibe, a szövetek nedvességfelvevő képessége fokozódik, a bőr regenerálódik, láthatóan kisimul, üdévé válik.
A kezelés célja az elhalt hámlemezkék eltávolítása, és a bőr önmegújító folyamatainak ösztönzése. Az eredmény hidratált bőr, nyugodt kötőszövet és megélénkült keringés.
Ha a kezelés kúraszerűen használjuk akkor sok esetben gyakorta elmarad a nyomkodás vagy minimalizálódik és könnyebbé válik.
Nincs olyan bőrtípus amit ne lehetne vele kezelni. Legyen akár érzékeny, papírvékony, fiatal, aknés, érett, megvastagodott hámú bőr.
Alkalmazási területe:
- gyulladt, pattanásos bőr
- száraz bőr
- fakó bőr
-érett bőr
- nap károsított bőr
- szem körüli barázdák
- ajak körüli barázdák
- vízhiányos bőr
- szem körüli duzzanatok
- zsíros bőr

bottom of page